Garanție
O cerere de garanție este un semnal al consumatorului legat de defectul produsului achiziționat, în timpul căruia consumatorul face o reclamație bazată pe regulile de drept civil, asupra căreia Compania ia poziție în termen de 5 zile lucrătoare și se străduiește să o soluționeze în termen de 15 zile dacă o reclamație este considerată justificată. Performanță defectuoasă curea.ro funcționează defectuos dacă produsul/serviciul nu îndeplinește cerințele de calitate prevăzute în contract sau lege la momentul executării. Debitorul nu va executa în mod defectuos dacă creditorul știa sau ar fi trebuit să cunoască defectul la momentul încheierii contractului. Uzura produselor datorată utilizării, îmbătrânirea lor naturală nu este considerată performanță defectuoasă. Nu este considerată performanță defectuoasă trimiterea unui produs care nu poate fi utilizat în scopul conceput de Client din cauza cunoștințelor incomplete ale Clientului, dar corespunde în rest comenzii plasate. Garanție pentru defecte În cazul unei executări defectuoase de către Furnizorul de servicii, Clientul poate solicita o garanție împotriva Furnizorului de servicii. La alegerea sa, Clientul poate face următoarele cereri de garanție: Poate solicita reparații sau înlocuire, cu excepția cazului în care îndeplinirea cererii alese de Client este imposibilă sau ar implica costuri suplimentare disproporționate pentru Furnizorul de servicii în comparație cu îndeplinirea celorlalte pretenții ale sale. Atunci când stabilește existența unor costuri suplimentare disproporționate, Furnizorul de servicii trebuie să ia în considerare toate circumstanțele, inclusiv valoarea serviciului într-o stare impecabilă și gravitatea încălcării contractului. În cazul în care Furnizorul de servicii nu a efectuat reparația sau înlocuirea sau nu este în măsură să îndeplinească această obligație într-o perioadă de timp rezonabilă, ținând cont de caracteristicile lucrului și de scopul preconizat pentru care se poate aștepta Clientul, protejând interesele Clientului, sau dacă interesul Clientului pentru reparație sau înlocuire a încetat, acesta poate solicita o reducere proporțională a contravalorii sau se poate retrage din contract, dar nu poate repara singur defectul pe cheltuiala Furnizorului de servicii, sau să pună pe altcineva să o repare.
Clientul are, de asemenea, dreptul de a solicita o reducere proporțională a contraprestației sau de a rezilia contractul de cumpărare în funcție de gravitatea încălcării contractului dacă: - Furnizorul de servicii nu a efectuat sau a refuzat să o repare sau să o înlocuiască, sau să o efectueze, dar nu a suportat sau nu a suportat integral costurile asociate cu returnarea bunurilor înlocuite; - au apărut defecte repetate de executare, în ciuda încercărilor Furnizorului de servicii de a aduce bunurile în conformitate; - neconformitatea este de o asemenea gravitate încât să justifice reducerea imediată a prețului sau rezilierea imediată a contractului de vânzare; sau - Furnizorul de servicii nu s-a angajat să aducă bunurile în conformitate sau este evident din circumstanțe că Furnizorul de servicii nu va aduce bunurile în conformitate într-un termen rezonabil sau fără prejudicii semnificative pentru Client. Reducerea contraprestației este proporțională dacă suma acesteia este egală cu diferența dintre valoarea bunurilor datorate Clientului în caz de conformitate cu contractul și valoarea efectiv primită de Client. Dreptul de garanție al Clientului pentru rezilierea contractului de cumpărare poate fi exercitat printr-o declarație legală adresată Furnizorului de servicii prin care se exprimă decizia de reziliere. În cazul în care executarea defectuoasă afectează doar o anumită parte a bunurilor furnizate în temeiul contractului de vânzare și sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea dreptului de reziliere a contractului în ceea ce le privește, clientul poate rezilia contractul de cumpărare numai în ceea ce privește bunurile defecte, dar îl poate rezilia și în ceea ce privește orice alte bunuri achiziționate împreună cu acestea, dacă nu se poate aștepta în mod rezonabil ca clientul să păstreze numai bunurile în conformitate cu contractul. În cazul în care Clientul dorește să rezilieze contractul de cumpărare pe motiv de executare defectuoasă, Furnizorul de servicii va purta sarcina de a dovedi că defectul este nesemnificativ. Clientul are dreptul de a reține partea rămasă din prețul de achiziție în totalitate sau parțial, ajustată în funcție de gravitatea încălcării contractului, până când Furnizorul de servicii își îndeplinește obligațiile legate de conformitatea executării cu contractul și executarea defectuoasă.
Clientul poate trece de la dreptul de garanție ales la altul, dar costul tranziției va fi suportat de Client, cu excepția cazului în care a fost justificat sau cauzat de Furnizorul de servicii. Clientul este obligat să notifice defectul imediat după descoperirea acestuia, dar nu mai târziu de două luni de la descoperirea defectului. În cazul unui contract între un consumator și o întreprindere, defectul comunicat în termen de două luni de la descoperirea defectului se consideră comunicat fără întârziere. Reclamantul este răspunzător pentru daunele rezultate din întârzierea comunicării. În același timp, Furnizorul de servicii vă atrage atenția asupra faptului că, dincolo de termenul de prescripție de doi ani de la executarea contractului, nu își mai poate exercita drepturile de garanție. În cazul bunurilor second-hand, acest termen este de un an. În termen de un an de la executare, nu există alte condiții pentru executarea cererii de garanție în afară de notificarea defectului, dacă Clientul dovedește că produsul a fost furnizat de Furnizorul de servicii. Cu toate acestea, după un an de la data executării, clientul este obligat să dovedească că defectul recunoscut de client exista deja la momentul executării. Furnizorul de servicii va repara sau înlocui bunurile într-o perioadă de timp rezonabilă, determinată ținând cont de caracteristicile bunurilor și de utilizarea lor preconizată de către client. Perioada rezonabilă va fi calculată din momentul în care Clientul a comunicat defectul Furnizorului de servicii. Clientul va pune bunurile la dispoziția Furnizorului de servicii pentru a finaliza reparația sau înlocuirea.
Costurile legate de îndeplinirea obligației de garanție vor fi suportate de Furnizorul de servicii. Furnizorul de servicii va asigura returnarea bunurilor înlocuite pe cheltuiala sa. În cazul în care repararea sau înlocuirea necesită ridicarea mărfurilor care, în conformitate cu natura și destinația mărfurilor, au fost puse în funcțiune înainte ca neconformitatea să devină evidentă, obligația de a le repara sau înlocui include ridicarea mărfurilor neconforme și punerea în funcțiune a mărfurilor înlocuite sau reparate sau suportarea costurilor de mutare sau instalare. În cazul în care Clientul reziliază contractul de cumpărare în întregime sau în ceea ce privește o parte din bunurile furnizate în temeiul contractului de vânzare, Clientul va returna bunurile în cauză Furnizorului de servicii pe cheltuiala Furnizorului de servicii, iar Furnizorul de servicii va rambursa Clientului prețul de achiziție plătit pentru bunurile în cauză de îndată ce a primit bunurile sau dovada returnării bunurilor. Din cauza unei reclamații de calitate, cumpărătorul se poate retrage din achiziție numai dacă cumpărătorul și reprezentantul curea.ro au convenit de comun acord cu acest lucru sau dacă operatorul magazinului online a refuzat repararea sau înlocuirea legitimă sau nu este în măsură să o efectueze. Pentru administrarea garanției, vă rugăm să sunați la +40361412612. În cazul unui produs contestat returnat la adresa noastră, întocmim un protocol intitulat "Raport privind plângerea de calitate a consumatorului". Cu toate acestea, clientul nu este obligat să utilizeze această formulă, ne poate furniza informațiile necesare sub orice formă. În cazul produsului returnat, vă rugăm să descrieți următoarele și să ni-l trimiteți în pachet:Numele consumatorului, adresa consumatorului, numele produsului, prețul de achiziție al produsului, data livrării produsului, data notificării defectului, descrierea exactă a defectului, dreptul de a fi pus în aplicare de către consumator.Vom trimite feedback consumatorului cu privire la primirea produsului returnat și îl vom notifica cu privire la metoda de soluționare a obiecției. În cazul în care dreptul pe care consumatorul dorește să-l exercite diferă de metoda de soluționare a obiecției, vom justifica acest lucru printr-o declarație scrisă și o vom trimite clientului.
Cu toate acestea, este important de știut că curelele de transmisie și scripetele disponibile în magazinul online curea.ro nu pot fi utilizate singure. Acestea trebuie utilizate ca parte a unui sistem de acționare. Un sistem trebuie să implice cel puțin un scripete de antrenare, cel puțin o curea și cel puțin un scripete de antrenare. Când examinăm o reclamație privind calitatea, trebuie să ne asigurăm că produsul a fost utilizat conform destinației. Pentru a determina acest lucru, avem nevoie de următoarele date ale sistemului de antrenare: parametrii discului de antrenare, parametrii discului antrenat, ampatamentul, tipul și lungimea curelei trapezoidale, viteza de antrenare, cuplul de antrenare și locul de utilizare. (Funcția mașinii, echipamentului.)Garanția produsului În cazul unui defect al unui bun mobil (produs), Clientul poate, la alegerea sa, să-și exercite dreptul specific în legătură cu garanția pentru defecte sau cu o cerere de garanție a produsului. Ca cerere de garanție a produsului, Clientul poate solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect. Un produs este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață sau dacă nu are caracteristicile specificate de producător.
Clientul își poate exercita cererea de garanție a produsului în termen de doi ani de la introducerea pe piață a produsului de către producător. La expirarea acestei perioade, acesta își pierde acest drept. Puteți exercita cererea de garanție a produsului numai împotriva producătorului sau distribuitorului bunurilor mobile. Defectul produsului trebuie dovedit de Client în cazul unei cereri de garanție a produsului. Producătorul (distribuitorul) este scutit de obligația de garanție a produsului numai dacă poate dovedi că: – produsul nu a fost fabricat sau introdus pe piață în cadrul activității sale sau – defectul nu era recunoscut în funcție de stadiul cunoștințelor științifice și tehnice la momentul introducerii pe piață sau – defectul produsului rezultă din aplicarea legislației sau a reglementărilor oficiale obligatorii. Este suficient ca producătorul (distribuitorul) să dovedească un motiv de scutire. În ce cazuri poate Consumatorul să-și exercite dreptul de garanție a produsului?În cazul unui defect al unui bun mobil (produs), consumatorul poate, la alegerea sa, să aplice o garanție sau o cerere de garanție a produsului.Ce drepturi are consumatorul pe baza cererii sale de garanție a produsului?Ca cerere de garanție a produsului, consumatorul poate solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect. Puteți solicita rambursarea prețului produsului numai dacă reparația sau înlocuirea nu este posibilă.Când produsul este considerat defect?Un produs este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață sau dacă nu are caracteristicile specificate de producător.Care este termenul limită pentru ca utilizatorul să-și pună în aplicare cererea de garanție a produsului?Utilizatorul își poate pune în aplicare cererea de garanție a produsului în termen de doi ani de la introducerea pe piață a produsului de către producător. La expirarea acestei perioade, acesta își pierde acest drept.Împotriva cui și în ce alte condiții vă puteți exercita cererea de garanție a produsului?Puteți depune cererea de garanție a produsului numai la producătorul bunului mobil sau
Îl puteți exercita împotriva distribuitorului dvs. Utilizatorul trebuie să dovedească defectul produsului în cazul unei solicitări de garanție a produsului.În ce cazuri producătorul (distribuitorul) este scutit de obligația de garanție a produsului?Producătorul (distribuitorul) este scutit de obligația de garanție a produsului numai dacă poate dovedi că:– produsul nu a fost fabricat sau introdus pe piață în cadrul activității sale sau– defectul nu era recunoscut în funcție de stadiul cunoștințelor științifice și tehnice la momentul introducerii pe piață sau– defectul produsului rezultă din aplicarea legislației sau a reglementărilor oficiale obligatorii.Consumatorul poate solicita producătorului sau distribuitorului produsului să repare defectul sau, în cazul în care reparația nu este posibilă într-un termen adecvat și fără a aduce atingere intereselor consumatorului, să înlocuiască produsul. Un produs este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață de către producător sau nu are caracteristicile specificate de producător. În caz de înlocuire, producătorul va purta obligația de garanție pentru produsul înlocuit și, în caz de reparație, pentru partea produsului afectată de reparație.Consumatorul este obligat să informeze producătorul cu privire la defect fără întârziere după descoperirea defectului. Orice defect comunicat în termen de două luni de la descoperirea defectului se consideră comunicat fără întârziere. Consumatorul este răspunzător pentru orice daune rezultate din întârzierea comunicării.Producătorul este răspunzător pentru garanția produsului timp de doi ani de la data la care produsul respectiv a fost introdus pe piață. La expirarea acestei perioade, drepturile vor fi pierdute. Pentru administrarea legată de garanția produsului, producătorul sau distribuitorul poate fi contactat. Pentru administrarea garanției, vă rugăm să sunați la +40361412612.
În cazul produsului contestat returnat la adresa noastră, vom întocmi un protocol intitulat "Procesul-verbal al reclamației de calitate a consumatorului". Cu toate acestea, clientul nu este obligat să utilizeze această formulă, ne poate furniza informațiile necesare sub orice formă. În cazul produselor returnate prin poștă, vă rugăm să descrieți următoarele și să ni le trimiteți în pachet:Numele consumatorului, adresa consumatorului, numele produsului, prețul de achiziție al produsului, data livrării produsului, data notificării defectului, descrierea exactă a defectului, dreptul de a fi pus în aplicare de către consumator.Vom trimite feedback consumatorului la primirea produsului returnat și îl vom anunța despre cum să soluționeze obiecția. În cazul în care dreptul pe care consumatorul dorește să-l exercite diferă de metoda de soluționare a obiecției, vom justifica acest lucru printr-o declarație scrisă și o vom trimite clientului. Cu toate acestea, este important de știut că curelele de transmisie și scripetele disponibile în magazinul online curea.ro nu pot fi utilizate singure. Acestea trebuie utilizate ca parte a unui sistem de acționare. Un sistem trebuie să implice cel puțin un scripete de antrenare, cel puțin o curea și cel puțin un scripete de antrenare.
Când depunem o reclamație privind calitatea, trebuie să ne asigurăm că produsul a fost utilizat conform destinației. Pentru a determina acest lucru, avem nevoie de următoarele date ale sistemului de antrenare: parametrii discului de antrenare, parametrii discului antrenat, ampatamentul, tipul și lungimea curelei trapezoidale, viteza de antrenare, cuplul de antrenare și locul de utilizare. (Funcția mașinii, echipamentului.) În timpul consultației telefonice, vom discuta despre returnarea produsului. Dacă acest lucru este posibil, vom trimite un curier pentru a aduce produsul defect. Dacă doriți, ne puteți trimite și produsul defect. Cu toate acestea, nu putem accepta colete trimise cu ramburs sau în port. Prin urmare, vă rugăm să NU ne trimiteți pachetul ÎN acest fel.
Vă rugăm să trimiteți bunurile returnate la următoarea adresă:EBT Euro-Borsod Trade Trading Service Provider SRL Ungaria Sucursala Satu Mare 440057 Satu Mare, B-dul Unirii nr. 4
În cazul produsului contestat returnat la adresa noastră, vom întocmi un proces-verbal intitulat Procesul-verbal al reclamației de calitate a consumatorului. Cu toate acestea, consumatorul nu este obligat să folosească această formulă, el ne poate furniza informațiile necesare sub orice formă. În cazul produselor returnate prin poștă, vă rugăm să descrieți următoarele și să ni le trimiteți în pachet:Numele consumatorului, adresa consumatorului, numele produsului, prețul de achiziție al produsului, data livrării produsului, data notificării defectului, descrierea exactă a defectului, dreptul de a fi pus în aplicare de către consumator.Vom trimite feedback consumatorului la primirea produsului returnat și îl vom anunța despre cum să soluționeze obiecția. În cazul în care dreptul pe care consumatorul dorește să-l exercite diferă de metoda de soluționare a obiecției, vom justifica acest lucru printr-o declarație scrisă și o vom trimite clientului. Cu toate acestea, este important de știut că componentele tehnologiei de acționare disponibile în magazinul online curea.ro nu pot fi utilizate singure. Acestea trebuie utilizate ca parte a unui sistem de acționare. Când depunem o reclamație privind calitatea, trebuie să ne asigurăm că produsul a fost utilizat conform destinației. Pentru a determina acest lucru, avem nevoie de următoarele date despre sistemul de acționare: componentele sistemului de acționare, configurația, dimensiunile, performanța, metoda de utilizare și locul de utilizare. (Funcția mașinii, echipamentului.) Vă rugăm să ne contactați în caz de probleme! În timpul consultației telefonice, vom discuta despre returnarea produsului. Dacă acest lucru este posibil, vom trimite un curier pentru a aduce produsul defect. Dacă doriți, ne puteți trimite și produsul defect. Cu toate acestea, nu putem accepta colete trimise cu ramburs sau în port. Prin urmare, vă rugăm să NU ne trimiteți pachetul ÎN acest fel.
Vă rugăm să trimiteți bunurile returnate la următoarea adresă:EBT Euro-Borsod Trade Trading Service Provider SRL Ungaria Sucursala Satu Mare 440057 Satu Mare, B-dul Unirii nr. 4